tisdag 30 augusti 2016

Vaeröy resan v33


För några veckor sen gick den årliga resan till Sjybrugge på Vaeröy. I år var vi tre båtar från Sverige. Ifrån klubben var det Henrik Lindgren Roger Larsson Christer Lindgren i båt 1. I båt 2 var det Jesper Dyberg ,Jan- Erik Persson som hade med Victor från Mockfjärd i båten.Manskapet i den tredje båten kommer från Gävle Lill Thomas Rosa mössan med sin pappa Lasse och kompisarna Patrik, Emil.I Bodö slöt våra Norska fiskevänner upp med Nicklas och Tommy Strengelsrud i spetsen. Fisket var riktigt bra i år, dom första dagarna hade vi kanonfiske efter jagande Torskar.Vi åkte upp på grundtopparna sen fiskade vi på djupkanten ner, det tog inte många sekunder innan en stor torsk var krokad.Några av båtarna fiskade i moskénströmmen på kvällarna. Där var det full jakt med stora sejar som jagade betesfisk i den starka strömmen. Flera av båtarna fick riktiga Sejrace.



Nicklas Strengelsrud räknade till ca 90 stora fiskar på några timmar i deras båt. Träningsverk utlovas. Hälleflundra fisket var även det jätte bra. Topp fisk blev Roger Larssons 197 cm ca 102 kg. Tom Erling i det Norska gänget fick även han en superfisk 185 cm. Grattis till fina fiskar med nya personbästa.

Extra roligt i år var att Jan- Erik- Persson piggnat till efter sjukdom och följde med på resan. Havsfiske hälsningar Henrik Lindgren.











































Inga kommentarer: