torsdag 31 december 2015

Hällekrokens pimpeltävling 6/1

(Från Stanges blogg)

Isen är idag fortfarande mycket tunn på Siksjön och övriga sjöar norr om Hällefors. Det 2-3 centimetertjocka snötäcket ovan isen hämmar tydligen isen från att växa så mycket som skulle behövas inför onsdagen. Efter land där det är snöfritt har isen växt till 8cm men ute på snön är den bara 3cm :(
Nu börjar jag bli mycket tveksam till om vi skall kunna genomföra årets första serietävling på trettondagen. Yr. visar dessutom idag prognoser på -19 inför onsdagen vilket är i tuffaste laget för en pimpeltävling så det kanske är skönare om det inte blir något av den tävlingen ?
Fakta
Siksjön ligger 2 mil norr om Hällefors och sitter ihop med en större sjö som heter Mången men den sjön är inte med på tävlingen. Vattnet är ganska humusfärgat och reglerat, sjön kan vara urtappad x-antal cm så i vissa vikar ligger isen direkt på botten så det finns en viss risk med att borra för nära land till att börja med.
Abborrarna vägde i snitt 16-17 gram men har man riktig tur kan det nypa på någon större upp mot halvkilot ute på djupare vatten men det är mer sällan.
Jag personligen fiskar oftast med tafs eller mormyska betat med larver i alla sjöar runt Hällefors för abborren brukar vara ganska kinkiga där uppe men det finns de som har framgång med rena trekrokar också. Vinnarvikten på tävlingen brukar hamna på straxt över 4kg men det har hänt att någon vunnit på 6-7 kg. Tävlingen kommer att vara öppen för alla men mer om det kommer när vi väl vet att isen håller på hela sjön.
Lyssna på telesvar 019-310114 Inga kommentarer: