söndag 29 juni 2014

Sportfiskets dag 5 juli

Sportfiskets Dag
Lördag 10.00-13.00 Vid Strandpromenaden
”Sveriges bästa fiskeklubb” - Nora-Gyttorps Fiskeklubb anordnar en fiskedag och visar hur man ”alltid” får fisk, både sommar och vinter! Normarks egen ProGuide Henrik Lindgren finns på plats och ger tips och råd. Tävla i vårt ”Prickskytte med ekolod” eller kolla på häftiga fiskebilder och hur man tillverkar knivar, krokar, pirkar och mycket annat i vårt utställningstält.
Abborre
Barnmetartävling på Strandpromenaden
Samling vid Strandstugan 10.30 för information och anmälan. Tävlingstid 11.00-13.00
Tävling i två klasser: 4-7 år samt 8-12 år. Ingen startavgift, samtliga deltagare får ett eget metspö och dessutom delas hederspris ut till segrarna i de olika klasserna. Behöver du fixa till din egen utrustning finns experthjälp på plats från kl 10.00. Om du saknar utrustning finns möjlighet att låna sådan (begr.antal). Maggot finns att få vid startplatsen.
Internationellt mete
Vid Strandpromenaden 10.00-13.00
Tävling i internationellt mete vid Järnvägskajen, tävlingstid 10.00-13.00. Samling vid Plaskusbryggan kl 09.00 för lottning av platser. Ett ypperligt tillfälle att titta på ”metets formel 1″ med 2012 och 2013 års svenska mästare.
Fisk1
Båt
Trollingbåtar
Vid Strandpromenaden 10.00-13.00
Här visar flera av klubbens Trollingfiskare upp sina båtar och den utrustning man använder vid fiske efter olika fiskarter. I de flesta tävlingar man deltar i mäter man och fotograferar fisken för att sedan återsätta den. Detta kallas ”Catch & Release”. Är du intresserad av att följa med på en fisketur med någon av klubbens erkänt duktiga fiskare, har du möjlighet till detta genom att komma till Strandpromenaden och hoppa ombord. Vi har även handikappbåt för rullstol eller permobil!
Sportfiskets Dag anordnas av Nora-Gyttorps Fiskeklubb i samarbete med Nora Turistbyrå, Nora Köpmannaförening, Norasjöns Fiskevårdsområde, Ica Supermarket, NoraGlass samt Normark i Malung

Länk till Noradagarna 2014

Inga kommentarer: