fredag 28 november 2008

Skapligt hål och hund på besök


Lite mummel men jag säger inget viktigt... efter ca 6min kom det en jakthund på besök. Han smyger rätt bra så man ryckte till lite. Tror jag fick över 100 i detta hål, hade nog tagit 30st när jag börjar filma. Usel mobilkamera så kvaliten är inte i topp

Film från Ljustjärn strax utanför Kopparberg. Isen dålig men kom ut på bästa stället och fick några bra hål. Nappade väldigt bra på tafs med maggot och plastlarver på myskan. Solen kommer fram så man ser bättre mot slutet av filmen

7 kommentarer:

Anonym sa...

kul med lite filmer även om kvaliten är lite sisådär,, tror vi behöver mer sådant om vi skall få pimpelfisket o tävlingar att överleva.
man blev jäkligt sugen o komma ut på is..vad kör du för enkelkrok?
och indikatorn på spötoppen,är de hemmabygge el?kör hårt

jesper sa...

Kör med liten sk blåmormyska. st 12.

Indikatorn är en silikonslang som jag tejpar fast i toppen och sedan drar linan igenom. Funkar bra men tenderar att frysa ihop om det är riktigt kallt.

skall inhandla en bättre kamera så kvalitén kanske blir bättre framåt vintern.

Anonym sa...

tack för info,, kul när ni delar med er av lite tips ang utrustning o så vidare.själv är jag ganska ny vad gäller pimpelfiske men försöker lära mig allt o är med på en del tävlingar så alla tips är välkomna.är ju sjukt roligt med pimpeltävlingar.

Svenskmastare sa...

Trevligt med lite film!

fs sa...

Varför håller du spöt med bägge händer ibland?

jesper sa...

Koncentrationsproblem. Varierar grepp för att kunna få upp koncentrationen igen. Håller dock nästan aldrig i spöt utan använder den andra handen som stöd. När det är så grunt försöker jag också lugna ner rörelsera genom att ha båda händerna vid spöt.

Som synes har jag ju för det mesta en ganska häftig krokningsrörelse som gör att jag drar bom lite för ofta.

Anonym sa...

kul med lite pimpel film mer sånt och lite tipps ,blivande tävlingspimplare .